ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θεατρικά έργα, συναυλίες, δρώμενα και δράσεις εμπλουτίζουν την πόλη-θαύμα και εμπνέουν εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες!

Η Καμεράτα πάει Μικρόπολις!

H Μικρόπολις 2011 κλείνει τις πύλες της με μια μουσική εκδρομή – έκπληξη της γνωστής ορχήστρας, για όλους τους μικρούς φίλους της Μουσικής. Η Καμεράτα πάει Μικρόπολις ερμηνεύοντας γνωστές συνθέσεις από τον κινηματογράφο σε jazz ρυθμούς!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 19.00 ακριβώς!

Έργα:

 • Leroy Anderson
 • Jazz Legato
 • Jazz Pizzicato
 • Plink, Plank, Plunk
 • The Typewriter
 • The Waltzing Cat
 • Cole Porter
 • All of you
 • Every time we say goodbye
 • I’ve got you under my skin
 • It’s alright with me
 • Henry Mancini
 • «Baby elephant walk» από την ταινία Hatari
 • Θέμα ταινίας The inspector Clouseau
 • «Moon River» από την ταινία Breakfast at Tiffany’s
 • «Pie in the Face Polka» από την ταινία The Great Race
 • Θεματικό τραγούδι ταινίας The Molly Maguires
 • Ροζ Πάνθηρας

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Τσούχλος

«Το παιδί και το κουδουνάκι»

Θεατρική παράσταση από τις Μορφές Έκφρασης

Τί θα συνέβαινε εάν ένα δέντρο έπαιρνε το κουδουνάκι ενός παιδιού; Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδί κρέμασε το κουδουνάκι του στα κλαδιά ενός δέντρου για να κοιμηθεί. Όταν ξύπνησε, το δέντρο είχε ψηλώσει και ήταν αδύνατο για το παιδί να το φτάσει, για να πάρει πίσω το κουδουνάκι του. Έτρεξε λοιπόν να ζητήσει βοήθεια! Το τσεκούρι, η φωτιά, το νερό, το βόδι, το ποντίκι και ο γάτος θα μπλεχτούν όλοι μαζί σε μία περιπέτεια! Θα τα καταφέρει άραγε το παιδί να πάρει πίσω το κουδουνάκι του;

«Το παιδί και το κουδουνάκι», βασισμένο στη λαϊκή σοφία, διδάσκει με απλό αλλά ουσιαστικό τρόπο τη σπουδαιότητα του να βοηθάμε τον πλησίον μας και τη δυνατότητα να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όσο διαφορετικοί κι αν δείχνουμε, αν όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι.

Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, με έντονη βιωματική συμμετοχή των παιδιών. Συμμετέχουν 2 ηθοποιοί- μουσικοί, οι οποίοι αφηγούνται, παίζουν θεατρικά τους ρόλους αλλά και τη μουσική της παράστασης. Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι: κιθάρα, φλογέρα, καμπανάκια, ντέφι, κουδουνάκια, ξύλο βροχής, φυσαρμόνικα και sea-drum.

Χώρος: Γειτονιά της Φροντίδας
Διάρκεια: 30΄
Πότε: Σάββατο 24/9/2011, ώρες: 17.30 και 18.30 [δύο παραστάσεις]

«Πλατς – Μουτς» του Ευγένιου Τριβιζά.

Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο από θεατρική σκηνή ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ

Σ’ ένα μαγεμένο δάσος όπου όλα είναι δυνατά και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, τα παιδιά κάνουν μια γερή βουτιά στα νερά της φαντασίας και συναντούν την όμορφη πριγκίπισσα Ρηνούλα , το γλυκύτατο Βατραχάκι και όχι μόνο!

Η πριγκίπισσα Ρηνούλα δεν συμφωνεί με τους κανόνες του παλατιού και ψάχνει αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη. Γι αυτό απαρνείται τα πριγκιπικά της προνόμια και παίρνει τη μοίρα της στα χέρια της με τρόπο απρόσμενο και ανατρεπτικό.

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την παράσταση, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τους ηθοποιούς και να δημιουργήσουν μαζί τους!

Χώρος: σε εξωτερικό χώρο στη «Μικρόπολις»
Διάρκεια: 30΄
Πότε: Σάββατο 24/9/2011, ώρες 18. 00, 18.45, 19.30

«Τα παιχνίδια της Γειτονιάς!»

Παιχνίδια Οδηγισμού από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Οι Γειτονιές της «Μικρόπολις» πάνε βόλτα στους εξωτερικούς χώρους! Με οδηγό τον…Οδηγισμό, τα παιδιά βιώνουν τις θεματικές ενότητες των Γειτονιών μέσα απ΄το παιχνίδι, το τραγούδι, την κίνηση και πολύ κέφι!

Χώρος: σε εξωτερικό χώρο στη «Μικρόπολις»
Διάρκεια: 30΄
Πότε: Kυριακή 25/9/2011, ώρες 11:00-13:00

«Ανακυκλώνουμε!!»

Δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε

Στοπ! Μην πετάτε στα σκουπίδια το παλιό κινητό σας! Ελάτε στο περίπτερο της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. να ενημερωθείτε και να ανακυκλώσετε οποιαδήποτε παλιά ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή μπορείτε να μεταφέρετε, είτε αυτή μπαίνει στην πρίζα είτε λειτουργεί με μπαταρία.

Εκτός των κάδων για ηλεκτρικές συσκευές, στο περίπτερο της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. θα υπάρχουν τοποθετημένοι ειδικοί κάδοι μόνο για λάμπες, στους οποίους θα μπορείτε να αποθέσετε οποιουδήποτε τύπου χαλασμένη λάμπα οικονομίας έχετε. Ενδείκνυται οι λάμπες να μεταφέρονται από ενήλικες και με προσοχή, ώστε να παραδίδονται ακέραιες.

Χώρος: στο περίπτερο της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.
Διάρκεια: ολοήμερο
Πότε: Τετάρτη 21/9/2011- Κυριακή 25/9/2011

«Έχω Δικαίωμα να πω μια Ιστορία;»

Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Άννας Μερτζάνη

Τί είναι η προσωπική ταυτότητα; Τί γίνεται όταν συγκρουόμαστε με έναν φίλο μας; Ποιό είναι το προσωπικό μας όριο; Πώς μπορεί κάθε δικαίωμα να κρύβει και μια υποχρέωση; Πώς καταλαβαίνουμε όταν κάποιος θέλει να μας βλάψει και άρα να παραβιάσει τα δικαιώματά μας; Μπορεί να έχουν όλοι δίκιο;

Αυτά και πολλά άλλα θέματα θίγει η θεατρική ομάδα που «ζωντανεύει» το βιβλίο «Έχω δικαίωμα να πω μια Ιστορία;» στη «Μικρόπολις». Μέσα από ένα διασκεδαστικό θεατρικό δρώμενο και κάνοντας συμμέτοχους τους μικρούς θεατές, καταφέρνουν να προβληματίσουν εξίσου και τους γονείς.

Χώρος: σε εξωτερικό χώρο στη «Μικρόπολις»
Διάρκεια: 30΄
Πότε: Σάββατο 24/9/2011 - Κυριακή 25/9/2011 με ώρες έναρξης 11.00,11.45,12.30

«Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;»

Ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το περιβάλλον, τον κόσμο μας, το σπίτι μας!

Η διαμάχη στο δάσος, ανάμεσα στον Σκουπίδαρχο και τον Απεχθάνη, ανάμεσα στους Σκουπιδανιστές που μαζεύουν και προσέχουν τα σκουπίδια και στους Σκουπιδομάχους-Πρασινιστές που αγαπούν το δάσος και μισούν τα σκουπίδια, φεύγει για λίγο από το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» και συνεχίζεται στη...Μικρόπολη!

Οι δύο αρχηγοί είναι τόσο εγωιστές που νοιάζονται μόνο για το μέρος του δάσους που είναι δικό τους, χωρίς καμία ελπίδα συνεννόησης. Μέσα στην εμπόλεμη αυτή κατάσταση, τα παιδιά-θεατές γίνονται πρωταγωνιστές της παράστασης χορεύοντας, ζωγραφίζοντας, τραγουδώντας, προτείνοντας και βρίσκοντας λύση για τη σωτηρία του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση και πάνω απ΄όλα μέσα από τη συνεργασία!

Το παιδικό εκπαιδευτικό έργο «Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;», της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη παίζει...στα σοβαρά με την προστασία της φύσης και κάνει την ανακύκλωση, παιχνιδάκι!

Χώρος: σε εξωτερικό χώρο στη «Μικρόπολις» Διάρκεια: 20
Πότε: Σάββατο 24/9/2011 με ώρες έναρξης 18.00, 18.30, 19.00, 19.30
Κυριακή 25/9/2011 με ώρες έναρξης 11.00, 11.30, 12.00, 12.30